Mag het nog? Elkaar een gelukkig nieuwjaar wensen? Eigenlijk is het wel raar dat je elkaar na een bepaalde datum niet meer een gelukkig nieuwjaar zou mogen wensen. Oké, in november moet je er niet meer mee aankomen, maar in januari moet het toch kunnen?

Dus:

Ik wil jullie allemaal een gelukkig nieuwjaar wensen, dat 2018 alles mag worden wat je er van verwacht én meer!

En dit is dan gelijk mijn eerste blog van 2018! En bereid je vast maar voor, dit jaar ga ik 3 tot 4 bloggen per maand publiceren. Bloggen over praktijkervaringen, bloggen met informatie welke betrekking heeft op mijn praktijk, bloggen met mooie teksten of gedichten.

Ik heb al een heel rijtje met leuke onderwerpen gemaakt.

Ter ondersteuning van dit voornemen volg ik een jaarprogramma, een fijne stok achter de deur.

Zo’n heel nieuw jaar, dat als een leeg dagboek voor je ligt, 365 blanco bladzijden… wat ga je opschrijven? Ongetwijfeld vrolijke blijde momenten en ongetwijfeld ook verdrietige en boze verhalen. Want het leven vraagt om balans, zonder verdriet geen vreugde en andersom.

Zo aan het begin van een nieuw jaar ben ik altijd nieuwsgierig, gretig bijna naar wat er komen gaat; alles is mogelijk, waar het in december de tijd lijkt te gaan dringen, is er nu alle tijd van de wereld om alle nieuwe plannen tot uitvoer te brengen. Om nieuwe dingen te ontdekken en te leren, om nieuwe en oude uitdagingen aan te gaan.

Kon ik het maar zo houden; dat gevoel van alle tijd hebben,

Kon ik het maar zou houden; dat gevoel van alle tijd hebben, de gretigheid om van dit jaar, van 2018 iets fantastisch te maken. Wat zou ik dit graag vasthouden, het gevoel van alles is nieuw, niet al weer snel in het ritme van alledag terug te vallen waarin alle dag zich aanéén lijken te rijgen en een week om is in een flits.

Maar hoe houd ik dat vast? Misschien door niet alleen te kijken naar ‘het is een heel nieuw jaar’, maar te beseffen dat elke maand een nieuwe maand is, dat elke week een nieuwe week is én dat elke dag een nieuwe dag is.

En juist al die nieuwe dagen, daar ligt voor mij de kracht van het nieuwe jaar vasthouden, want door goede voornemens niet voor het nieuwe jaar te houden, maar te bedenken dat elke dag nieuwe kansen brengt, dat ik elke dag, elk uur opnieuw kan kiezen voor wat ik wil, schuift er, naar ik hoop, veel minder op de lange baan.

En of het gaat lukken?

Ik laat het je weten in de laatste blog van dit jaar!

 

Gelukkig Nieuwjaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *