Graag zou ik in contact komen met ouders van kinderen met Ernstig Meervoudige Beperking en/of niet instelbare epilepsie, die open staan voor alternatieve ‘behandelwijzen’.

Als practitioner van  Access Bars® wil ik graag onderzoeken wat dit energetische lichaamsproces kan bieden aan de hierboven genoemde groep kinderen/ jongeren.

Wat is Access Bars®?

Access Bars® is een energetische lichaamsproces, waarbij door een zachte aanraking van 32 punten op het hoofd, veel overbodige ballast losgelaten wordt. Alles wat voor nu niet zinvol is, kan losgelaten worden, terwijl alles wat wel zinvol is wordt vastgehouden.

Hoewel alleen het hoofd zacht wordt aangeraakt, werkt het energetisch proces in het hele lichaam.

Wat kan Access Bars® concreet betekenen voor kinderen met Ernstig Meervoudige Beperking?

Het laten lopen van de Bars (zoals het proces genoemd wordt) geeft rust in het hoofd, spanning wordt losgelaten, de ontvanger kan zich beter concentreren, communicatie verloopt vaak makkelijker na een sessie.

Voor kinderen met een ernstige beperking is de wereld vaak moeilijk te volgen, gedurende de dag komen veel prikkels binnen, waar het kind weinig of niets mee kan. Overprikkeling en daarop volgend moeilijk gedrag of zichzelf zo letterlijk afsluiten dat het kind in slaapt valt, kunnen daar het gevolg van zijn.

Ik zou graag willen ontdekken wat Access Bars® hierin kan betekenen.

Verder geeft Access Bars® ook goede resultaten bij mensen met veel pijn, migraine klachten.

Wie ben ik?

Mijn naam is Anneke van Hulst, sinds 1975 werkzaam in de zorg voor ernstig meervoudig gehandicapten. Sinds 2009 als ZZP-er voor PGB. Daarnaast heb ik sinds 2007 een massagepraktijk waarbinnen ik sinds 2017 Access Bars® aanbied.

Wat bied ik?

Voor mijn onderzoek naar de waarde van Access Bars® voor kinderen met Ernstig Meervoudige Beperking ben ik dus op zoek naar ouders die open staan voor alternatieve behandelwijzen.

Voor mijn onderzoek wil ik uitgaan van minimaal 5 sessies, waarvan de frequentie afhankelijk is van de mogelijkheden van uw kind, mijn agenda en de vraag aan mij. Bij pijnpatiënten bijvoorbeeld geeft een zeer intensieve start van meerdere sessies per week de beste resultaten.

De eerste sessie is vrijblijvend en bestaat uit kennismaken en ervaren of dit proces past bij uw kind en u zelf. Voor de sessie(s) betaalt u de normale prijs, waarbij ook de korting op een 5-uren-kaart.

De duur van een behandeling kan verschillend zijn, kinderen tot 13 jaar hebben meestal een kortere behandeling nodig dan volwassenen, zij hebben nog niet zoveel aan hun hoofd dan oudere kinderen en volwassenen.

Voor EMB kinderen valt moeilijk in te schatten hoelang een behandeling zal duren. Derhalve is het tarief €25,- per half uur, met een toeslag van €10,- per huisbezoek en €0,19 per kilometer.

Ik bied de mogelijkheid om 5 uur vooraf in te kopen, hierbij geldt een korting van €10,- per uur; 5 uur voor €200 ipv €250. Daarbij kunt u per huisbezoek de toeslag en gereden kilometers afrekenen. Betaling kan per pin.

 

Voorafgaande aan elke sessie vraag ik u een (anonieme) vragenlijst in te vullen, zodat ook kleine veranderingen inzichtelijk kunnen worden. Verder vraag ik vooraf een toestemmingsverklaring, ondertekend door beide ouders/ voogden.

De behandelingen kunnen plaats vinden in mijn praktijkruimte in Spijkenisse (rolstoelvriendelijk), Hellevoetsluis (minder rolstoelvriendelijk), bij u thuis en in overleg ook op dagvoorziening / school.

Tijdens de sessie ligt de ontvanger op een behandelbank of zit in een (rol)stoel.

Voor meer informatie kunt u contact met mij opnemen, ook is er meer informatie te vinden op mijn website.

Ik verwacht geen wonderen te verrichten, ik hoop te kunnen constateren  dat Access Bars® een verbetering in kwaliteit van leven kan betekenen voor kinderen (en volwassenen) met een Ernstig Meervoudige beperking.