Ben jij op zoek naar de échte oorzaak van jouw fysieke, emotionele en/of mentale klachten? Wil jij nu wel eens op zoek naar de dieperliggende oorzaak? Wil jij nu wel eens weten waarom DIT jouw elke keer weer overkomt? Wil jij jouw blokkades uit de weg werken?

Dan zou Holistische Massage voor jou veel kunnen betekenen!

Wanneer emoties of gevoelens niet of onvoldoende worden geuit kunnen deze zich vastzetten in het lichaam.
Als het niet of onvoldoende uiten van emoties en gevoelens een patroon is geworden, gaat het lichaam protesteren.
Onze emoties en gevoelens willen gevoeld worden en als dat niet rechtstreeks ‘mag’ dan zoeken ze daar een andere weg voor.

Vaak ontstaan er schouder- en nekklachten, er is letterlijk te veel op de nek genomen, of je hoofd loopt om van het piekeren en de zorgen met spanningshoofdpijn tot gevolg. Rugklachten kunnen ontstaan wanneer je rug het niet meer kan (ver)dragen. Een mens kan dan letterlijk knakken met een hernia als gevolg.

Uitsluitend de klachten behandelen levert slechts verlichting voor korte termijn, door echt In Contact te komen met de spanningen in je lijf, kan je de diepere oorzaak van je klachten ontdekken. Dan kunnen de spanningen voor altijd opgeruimd worden.

Durf jij In Contact te komen met jezelf?

Tijdens Holistische massage gaan we samen op zoek naar de plek waar de spanning zich heeft vastgezet.
Er wordt gekeken naar waarom deze spannings- en pijnklachten zijn ontstaan en hoe dit in de toekomst voorkomen kan worden.
Soms wordt er gevoeld wat eerder niet gevoeld mocht worden, bijvoorbeeld boosheid of verdriet. Deze emoties mogen er – nu wel -zijn.

De spanning in de spier vormen knopen welke een goede doorstroming van energie belemmeren en soms zelfs onmogelijk maken.
Tijdens de massage wordt deze vastgezette energie vrijgemaakt zodat deze weer voelbaar in het lijf kan gaan stromen.

 

Staande blijven In Contact met anderen.

Heb jij moeite met het aangeven van je grenzen? En ben jij daardoor elke keer degene die afscheid- en jubileumfeestjes moet organiseren? Of ben jij degene die als enige zit over te werken?

Holistische massage leert je jou grenzen -her-kennen en aangeven.

In 3 á 4 sessies leer je jouw grenzen te herkennen, want jou lichaam voelt jouw ‘nee’ wel en geeft deze ook aan. Door te ervaren hoe jij jouw grens kan herkennen en te ontdekken waarom het voor jou zo moeilijk is om grenzen aan te geven, maak je grote stappen in het voor jezelf gaan staan.

 

Helen In Contact met -diep- trauma.

Als ervaringsdeskundige ben ik gespecialiseerd in de begeleiding van diep trauma. Denk hierbij aan mishandeling en misbruik, maar ook juist aan het ontbreken van jeugdherinneringen. We maken ongeveer van ons 3e levensjaar herinneringen aan. Deze kunnen we niet altijd even goed herinneren, vaak verdwijnen herinneringen ook weer of worden ze aan een latere datum toebedacht, omdat onze hersenen op deze leeftijd nog volop aan het ontwikkelen zijn. Een kind kan er echter ook voor ‘kiezen’ helemaal niets te herinneren en niets te voelen, simpelweg omdat er dingen gebeuren die voor het jonge kind levensbedreigend zijn. Dit kan letterlijk levensbedreigend, maar ook het verlies van de liefde van een ouder die het kind mishandelt, is levensbedreigend. Het kind is immers afhankelijk van de ouder mbt onderdak en eten.

Buiten de herinnering ‘in ons hoofd’ hebben we ook een gevoelsherinnering, In Contact met deze herinnering kan dan alsnog gevoeld worden wat niet gevoeld mocht worden. Hiermee komen ook vaak de herinneringen terug.

Het is van belang om deze vergeten gevoelens alsnog te voelen om deze te kunnen integreren in wie je bent, om ze letterlijk in te lijven.

 

 

Holistische massage kan voor de volgende vragen of thema’s van toepassing zijn:

• je wilt inzicht in de achtergrond van spanningen en klachten.
• mogelijk ook bij inzicht willen in oorzaken van ziekte,
• verwerking van een trauma of onverwerkte emoties die zich in je leven hebben voorgedaan.
• meer contact maken met je lichaam en je gevoel, luisteren naar de signalen die je lichaam geeft.
• loslaten van oude patronen en meer jezelf willen zijn.
• ter ondersteuning van ene proces van bewustwording en persoonlijke groei.

 

Wat kan Holistische massage je opleveren?

Onder meer:

 • • levensenergie kan weer vrij stromen.
  • gevoeliger, krachtiger en emotioneel meer in balans.
  • blokkades in je leven worden opgelost.
  • controle kan worden los gelaten.
  • minder druk in je hoofd.
  • vrijer expressie geven, creatiever zijn.
  • opgewekter en weer vrijer voelen.
  • denken, voelen en handelen weer in balans.
  • je leven gaat weer stromen.
  • bewustwording en groei.
  • draaglast en draagkracht in balans.

Is er voor jou iets op te ruimen in je lijf? Heb je de vragen al en ben je nu nieuwsgierig geworden naar de antwoorden in jouw lijf?  Je bent van harte welkom om het uit te komen zoeken. 

person-1435541_1280

Het leven is voortdurend bezig ons een spiegel voor te houden, ons wakker te schudden.

Wanneer we niet bereid zijn te zien wat het leven ons probeert te laten zien, zal het de intensiteit opvoeren totdat we zien wat we moeten zien.

Op deze manier is het leven zelf onze grootste bondgenoot.

Adyashanti